Suomen Laserpuhdistus lähti liikkeelle Kimmo Suutarin ajatuksesta kehittää parempia laitteita erilaisten pintojen puhdistukseen.

Laserilla puhdistusta hallissa.

- Olen aina ollut kiinnostunut tekniikasta ja kehittämisestä. Kun huomasin, etteivät markkinoilla olevat laitteet täysin vastanneet tarpeitani, päätin ryhtyä itse kehittämään parempia ratkaisuja, Suutari kertoo.

Kaksi vuotta kului intensiivisessä työssä laitteiden kehittämiseen ja ympäri Suomea matkustaessa markkinoimassa niitä. Alussa Kimmo teki paljon matkoja asiakkaiden luokse, mutta nykyisin asiakkaat voivat tuoda yrityksen hallille puhdistettavia kohteita.

- Onneksi työkohteita on täällä Imatran seudullakin ja aika paljon asiakkaat myös tuovat minulle puhdistettavia kohteita. Nyt siihen on paremmat mahdollisuudetkin täällä hallissa. Aikaisemmin minulla oli Imatralla vain varasto kaikille tarvikkeille ja silloin jouduin enemmän käymään itse asiakkaiden luona. Mutta nyt sain täältä Joutsenosta tutun kaverin kautta hallipaikan, niin voin pyytää asiakkaita tuomaan kohteet tänne puhdistettavaksi, Kimmo kertoo.

Halli sijaitsee hyvässä paikassa kuutostien läheisyydessä ja lähellä tehtaita. Hallissa on apuna iso 2000 kilon autonosturi, jolla isompikin 300 kilon laserpuhdistin saadaan nostettua auton kyytiin.

Betonipinnan puhdistusta laserilla.

- Asiakkaan luona tehtävissä laserpuhdistuksissa on oltava tarpeellinen ilmanvaihto savukaasujen poistoa varten. Jos ei savuja saada poistettua tehokkaasti, kärsii myös laserpuhdistimen peilit, jotka ovatkin sitten kalliita uusia, Kimmo sanoo.

Yrittäjäksi aikoville Suutari suosittelee ottamaan asioista erittäin hyvin selvää.

- Tämä tie on kivikkoinen, ja on tärkeää tietää, mitä lähtee tekemään, hän neuvoo.

- Yrityksen rahoitukseen en saanut mitään investointitukia. Päätöksessä ilmoitettiin, ettei tämä ole kannattavaa liiketoimintaa. Vastaava yritys toisella puolella Suomea on saanut samanlaiseen liiketoimintaan investointitukea. Kai se siellä päin sitten on vielä kannattavampaa kuin täällä, Kimmo naurahtaa ihmetellen rahoituspäätöksen alueellisia eroja.

Tulevaisuus näyttä kasvusuuntaiselta

Yrittäjä on valmis jatkamaan töitä niin kauan kuin jaksaa.

- Tulevaisuudessa pitää siinä kohtaa, jos oma terveys ei anna myöten tehdä tätä hommaa enää, niin joko pistää firma myyntiin tai sitten palkata tekijöitä. Sen aika näyttää.

Kimmo Suutari on sijoittanut laboratoriotutkimuksiin selvittääkseen laserpuhdistuksen turvallisuutta.

- Tutkimuksissa on havaittu, että tällä laserilla puhdistettaessa ei ilmaan leviä mitään myrkyllisiä tai haitallisia kaasuja, vaikka esim. graffiteja tai veneen myrkkymaaleja tällä poistaakin.

- Laser polttaa sen maalin kuitenkin jo aika hyvin. Savua siitä syntyy, mutta sekään ei ole ilmastolle myrkyllistä. Näihinkin tutkimuksiin menee paljon resursseja, mutta ne myös tuo minulle töitä lisää, Kimmo toteaa.

 

Suomen Laserpuhdistus Oy

Naiset kärräämässä isoja kukkaruukkuja.

Menestystarinat

Tutustu KEHYn avustuksella perustettuihin tai toimintaansa kehittäneisiin yrityksiin. Ota mallia ja kulje omaa polkuasi menestykseen! KEHY on tukenasi kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.

Menestystarinat

Kehyn henkilökunta

Ota yhteyttä

Oletko perustamassa yritystä, kehittämässä liiketoimintaa, etsimässä yritykselle liiketilaa Imatran seudulta tai suunnitteletko omistajanvaihdosta? Me autamme!

Ota yhteyttä