Tavoitteena on kehittää alueen kalastusmatkailua yhteisen myynti- ja varausalustan avulla.

Kuvassa yrittäjät Mikko Airas Tuplakasi Action, Marko Kiuru M/S Emma, Toni Kainulainen Vuoksen Kalastuspuisto ja Jussi Honka Saunalautta Imatra. Kuvasta puuttuu Taru Kaljunen Discover Saimaa.

Mikko Airas, Marko Kiuru, Toni Kainulainen ja Jussi Honka.

Saimaan ja Vuoksen kalastusmahdollisuudet tulevat näkymään varausjärjestelmässä. Hanke kestää vuoden 2025 toukokuun loppuun asti, jolloin järjestelmä pitäisi olla valmiina.

– Hankkeen avulla valittavalla alustalla kalastusmatkailutoimijat voivat myydä ristiin niin omia kuin toistensakin palveluja, kertoo hankkeen projektipäällikkönä toimiva KEHYn yritysasiantuntija Jani Saajanlehto.

KEHYn hallinnoimassa hankkeessa on Imatran seudulta mukana kuusi yritystä: Vuoksen kalastuspuisto, Saunalautta Imatra, Discover Saimaa, M/S Emma ja Tuplakasi Action. Lisäksi yritysten yhteistyökumppanina toimii imatralainen yritys Fishing & Trips.

— Tavoitteenamme on saada yksi kokoojaorganisaatio, joka voi myydä usean yrityksen kalastustuotteita ja -palveluita. Nyt pyritään siihen, että hankkeen päätyttyä meillä on toimiva myyntiorganisaatio vaikka viiden vuoden päästäkin. Ja toki alustalle pääsee sen valmistuttua mukaan lisää kalastusalan yrityksiä ja yhteistyökumppanuuksia, kertoo yrittäjä Toni Kainulainen Vuoksen kalastuspuistosta.

Varausjärjestelmän lisäksi hankkeella tuotteistetaan kalastusmatkailupalveluja sekä perustetaan siihen osallistuvien yritysten kesken myyntitoimisto. Lisäksi hankkeen aikana osallistutaan kansainvälisille matkailumessuille Helsingissä ja vesiaktiviteettimessuille Saksan Düsseldorfissa.

Hankkeen etenemistä voi seurata Imatran Seudun Kehitysyhtiö, KEHYn, verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Lisätietoja:

yritysasiantuntija Jani Saajanlehto, KEHY, jani.saajanlehto@kehy.fi, p. 040 544 1055