Imatran ensimmäiset yläkoulun Vuosi yrittäjänä -kurssin yritykset käynnistyivät

Vuoksenniskan koululla starttasi Imatran ensimmäiset yläkoulun Vuosi yrittäjänä -yritykset Tukitrio, Lapeco ja MuKa. Lisäksi muutama yritysidea on vielä kehittymässä.

Vuosi-yrittajana-kurssilaiset-opettaja-Heidi-Miettinen-ja-Nuori-Yrittajyys-koulutuspaallikko-Ritva-Oravuo

KEHY oli kutsuttu koululle kuulemaan kurssilaisten esitykset yrityksistä ja kehitteillä olevista yritysideoista.

- Hienoa huomata miten valmiita liiketoimintasuunnitelmia nuoret ovat valmistelleet. Selvästi voi todeta että yrittäjyyteen ja työelämään liittyvät asiat ovat olleet mainiosti esillä jo Vuosi Yrittäjänä ohjelman tässä vaiheessa,  kehui toimitusjohtaja Antti Oravuo.

Esityksiä tuli seuraamaan myös Nuori Yrittäjyys lähettiläs Anni Hytti.

- Olin itse samalla kurssilla yläkoulussa Haminassa ja siitä vuodesta saimme kahden kaverin kanssa aikaan yrityksen nimeltä The Ice Cream Company Ny, Anni kertoi tilaisuuden alussa kurssilaisille.

Hänen kokemuksensa yrittäjyyskurssista olivat pelkästään positiivisia ja opettavaisia. Kurssin myötä hän on päässyt muun muassa viettämään päivää yritysten toimitusjohtajien, kuten Fennian ja Microsoftin kanssa. 

- Messut ja siellä verkostoituminen ovat tärkeitä ponnahduslautoja olleet itselleni, Anni kuvaa ja mainitsee, että yrittäjyys voi olla yksi vaihtoehto valmistumisen jälkeen. Nyt hän suorittaa taloushallinnon tradenomin opintoja työn ohessa, ja valmistuu keväällä 2023.

Nuori Yrittäjyys -lähettilään voi kutsua kouluille innostamaan opiskelijoita mukaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan kertomalla omasta yrittäjyysharjoittelustaan.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma on osa Nuori Yrittäjyys Ry:n yrittäjyyskasvatuksen polkua

Vuosi yrittäjänä on teorian ja käytännön yhdistävä, maksuton oppimisohjelma, jonka tavoitteina ovat yrittäjyystaitojen ja -asenteen oppiminen ja kasvattaminen. Ohjelma tarjoaa opettajalle avaimet käteen -ratkaisun yrittäjyyden opettamiseen. Ohjelma mahdollistaa osallistumisen myös oppimista tukeviin kilpailuihin ja tapahtumiin sekä pääsyn osaksi opettajaverkostoa.

Valinnainen yrittäjyyskurssi antaa oppilaille mahdollisuuden tarkastella ja tiedostaa vahvuuksiaan ja keinoista hyödyntää niitä omassa elämässään

- Oppilailla on huikeita ideoita ja se aina jaksaa hämmästyttää, miten lyhyessä ajassa ideat muuttuvat esityksiksi ja lähes valmiiksi yrityksiksi, Vuoksenniskalla yrittäjyyskurssia vetävä opettaja Heidi Miettinen kehuu  kurssilaisia.

Opiskelijalle ohjelma tarjoaa hauskan ja käytännönläheisen työkalun yrittäjyyden sekä työelämätaitojen oppimiseen. Ohjelman aikana opiskelijat perustavat yksin tai ryhmässä oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen omien kiinnostustensa ja taitojensa mukaan.

Kurssilaiset voivat halutessaan osallistua myös kansallisiin kilpailuihin ja tapahtumiin.

- Vuoksenniskan kurssilaiset lähtevät helmikuussa Kotkaan Vuosi Yrittäjänä semifinaaliin promoamaan yrityksiään, kertoi Nuori Yrittäjyys-ohjelman Imatran aluepäällikkö Ritva Oravuo.

Lisätietoja:

aluepäällikkö Ritva Oravuo, Nuori Yrittäjyys-ohjelma, ritva.oravuo@kesyli.net, p. 010 322 9452

opettaja Heidi Miettinen, Imatran kaupunki, heidi-maria.miettinen@edu.imatra.fi

toimitusjohtaja Antti Oravuo, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy, antti.oravuo@kehy.fi, p. 040 721 1310