Eläinklinikka Loime koki omistajan­vaihdok­sen toukokuussa 2023

Tero Skyttä ja Sini Siitonen ottivat KEHYyn yhteyttä, kun eläinlääkärinä Loimessa työskentelevälle Sinille tuli omistajilta ehdotus jatkaa eläinklinikan toimintaa.

Jani-Saajanlehto-Tero-Skytta-ja-Sini-Siitonen

Tero Skyttä ja Sini Siitonen ottivat KEHYyn yhteyttä, kun eläinlääkärinä Loimessa työskentelevälle Sinille tuli omistajilta ehdotus jatkaa eläinklinikan toimintaa.

Prosessi alkoi vuoden 2022 syyskuussa.  Pariskunta osallistui Startti yrittäjyyteen-infoon tammikuussa 2023 ja omistajanvaihdos tapahtui toukokuussa 2023. Osakasporukkaan saatiin mukaan Loimessa työskentelevä eläinlääkäri Anni Salakka puolisoineen sekä piakkoin eläinlääkäriksi valmistuva Julia Ripatti.

Hyppy tuntemattomaan

Rahoituksen järjestyminen oli aikaa vievin prosessi.

- KEHYn apu oli merkittävä etenkin pankille tehtävien laskelmien kanssa. Oli imatralaisena luontevaa ottaa paikalliseen ja tuttuun yritysasiantuntijaan yhteyttä. Siinä vaiheessa olimme kuitenkin itse vielä päivätyössä, joten aikaa eikä osaamistakaan ollut perehtyä niihin niin paljoa, Tero kertoo.

Terolle yrittäjyyteen lähteminen merkitsi myös alan vaihtoa. Työt venealalla vaihtuivat eläinklinikan yrittäjyyteen ja sen hallinnointiin.

- Se tapahtui aika nopeasti, kun toukokuussa kävin eläkkeelle jäävän yrittäjän kanssa kaikki klinikan mapit läpi. Se oli sellainen kahden viikon oppisopimusjakso itselleni, Tero sanoo nauraen.

Omistajanvaihdoksen jälkeen olivat edelliset omistajat Tuula ja Osmo Hyyrynen tukena vielä kolmen kuukauden ajan, jolloin heille pystyi soittamaan ja kysymään apua tarvittaessa. Edellisille omistajille oli myös tärkeää, että yritys pysyy edelleen suomalaisena ketjuun kuulumattomana yrityksenä.

- Aloitus oli helppoa, koska kaikki työntekijät olivat tuttuja ja toiminta jatkui hyvin pitkälti ennallaan, Sini miettii.

- Vaikeampaa olisi ollut ryhtyä uuden eläinklinikan yrittäjäksi ja hankkia kaikki alusta lähtien: tilat, laitteet, työntekijät ja asiakkaat, hän jatkaa.

Omistajanvaihdoksen jälkeen jonkin verran työtä aiheutti olemassa olevien sopimusten läpikäynti ja yhteystietojen päivitys sekä yhteistyökumppanien kontaktointi.

Yrittäjyydestä ei ole ollut aiempaa kokemusta kummallakaan. Kunnallisella puolella eläinlääkärinä toimiessa jouduin toki kirjanpitoa itse pitämään. Onhan tämä ollut hyppy tuntemattomaan, Sini toteaa.

Eläinklinikka Loimen monipuoliset eläinlääkäripalvelut

Loimen-yrittajat-Tero-Skytta-ja-Sini-Siitonen-e1699009174821-1024x539

Peruseläinlääkäripalveluiden lisäksi klinikalla tehdään vaativaa pehmytosakirurgiaa, hammashoitoja sekä laajoja sisätautitutkimuksia.

- Lisäksi meillä on akuuttihoitoihin perehtynyt eläinlääkäri, silmätarkastuseläinlääkäri sekä hevoseläinlääkäri, joka kiertää talleilla pääsääntöisesti Etelä-Karjalan alueella, Sini kertoo.

Loimessa työskentelee tällä hetkellä kuusi eläinlääkäriä ja kuusi klinikkaeläinhoitajaa.

- Työvoiman saanti on tällä hetkellä isoin haaste. Valmiita klinikkaeläinhoitajia on haastavaa saada. Meillä on tälläkin hetkellä kaksi oppisopimusopiskelijaa, vaikka ideaalina olisi pitää vain yksi opiskelija kerrallaan, Sini kertoo.

loime.fi

Omistajanvaihdos ja yrityksen ostaminen

Palvelumme on tarkoitettu sekä ostajalle että myyjälle, yrityskauppaan tai esimerkiksi sukupolvenvaihdokseen. Ota yhteyttä ja käynnistä omistajanvaihdos helposti kanssamme! Lisää yrityskaupoista Yrityspörssistä.

Ota yhteyttä