Virtaa, hyvinvointia ja yritystoimintaa Hiitolanjoella

Anne tarjoaa terapia-, valmennus-, koulutus- ja työnohjauspalveluita. Nyt saman toiminimen alla toimii myös B&B Hiitolanjoki.

B&B Hiitolanjoki

Läheinen luonto on erittäin tärkeässä osassa liiketoimintaa

B&B Hiitolanjoki and Nature Healing Powerhousen yrittäjä Anne Repo esittelee mielellään Rautjärvellä sijaitsevaa liiketilaansa ja sen kaunista ympäristöä. 

- Tämä on sellainen metsähealing powerhouse. Täältä saa virtaa omaan arkeensa. Luonto on hirveän tärkeä osa meidän palveluita. Se näkyy niin ruoassa kuin kaikissa hyvinvointia tukevissa toiminnoissa, mitä me tarjotaan, Anne kuvailee.

Anne kävi Hiitolanjoen tiluksilla jo edellisen yrittäjän aikoihin, kun siellä pidettiin paikallisen taideyhdistyksen maalauskursseja ja juhlia. Jo silloin hän laittoi merkille, että paikan rakennus ja ympäröivä luonto taipuisi monenlaiseen toimintaan.

- Me oltiin syksyllä täällä yhdistyksen juhlissa ja keltaiset lehdet lipuivat tuossa joessa. Mie mietin silloin, että haluaisin olla täällä enemmän, hän muistelee.

Ajatus jäi kypsymään ja vuosien päästä Annelle tarjoutui mahdollisuus lähteä Hiitolanjoelle yrittäjäksi.

Majoitustoiminnan aloitus koronarajoitusten alla

Yrittäminen oli Annelle entuudestaan tuttua, sillä hänellä on ollut toiminimi vuodesta 2014 lähtien ja sitä ennen hän työskenteli kevytyrittäjänä. Nyt Ratkes-toiminimen kautta Anne tarjoaa terapia-, valmennus-, koulutus- ja työnohjauspalveluita. Nyt saman toiminimen alla toimii myös B&B Hiitolanjoki.

- Olen ennen kaikkea hyvinvointialojen yrittäjä. Olen terapeutti, valmentaja, kouluttaja ja työnohjaaja. Sitä omaa osaamistani ajattelin hyödyntää täällä ihmisten hyvinvoinnin tukemiseksi, hän kertoo.

B&B Hiitolanjoen tiloissa Anne on järjestänyt kurssitoimintaa, joogaa ja muuta hyvinvointiin liittyvää toimintaa. Hän näkee tilan ennen kaikkea hyvinvointikeskuksena, joka tarjoaa myös majoituspalveluita ja tilavuokrausta. B&B Hiitolanjoki aukaistiin koronakeväänä 2020

- Meillä oli avajaiset 1.3. ja kaksi viikkoa siitä alkoi koronasulku. Eihän sitä koronashokkia kestänyt hirmu pitkään. Jo toukokuussa ihmiset rupesi kyselemään ”ootteko auki” ja kun tää on pieni kohde, niin pystyttiin ottamaan pieniä porukoita tänne sitten majoittumaan ja järjestämään pieniä tilaisuuksia. Omalla tavallaan se oli hyväkin asia, että meillä oli rauhallinen alku, yrittäjä pohtii.

Yrittäjä Anne Repo

Yrittäjä Anne Repo

Majoitustoiminta oli Annelle entuudestaan vierasta, joten hän on opetellut toiminnan pyörittämistä matkan varrella. Annen mukaan viimeiset pari vuotta on ollut aaltoilua lähinnä koronan takia. Aina kun on ollut tiukemmat koronarajoitukset, niin silloin on ollut vähemmän toimintaa ja varauksia. Rajoitusten höllennettyä asiakkaita on riittänyt.

- Viime kesänä tuplattiin edellinen kesä ja nyt näyttää, että tuplataan viime kesä. Kokoajan nousujohteisesti on edennyt täällä. Eikä vähiten ole auttanut tuo, että Hiitolanjoen ennallistaminen, joka on saanut niin paljon mediahuomiota ihan kansainvälisesti. Siinä samalla myös löydetään meidät.  En sitä ymmärtänyt siinä vaiheessa, kun katselin tätä paikkaa, mitä tuo joen ennallistaminen tulee merkitsemään tälle alueelle. Olen todella ylpeä, että saan olla tässä joen kupeessa nauttimassa tuloksista.

Hankkeilla tukea liiketoiminnan kehittämiseen

Anne oli mukana KEHYn hallinnoimassa Hiitolajoki Flow –yritysryhmähankeessa.

- Siinä yritysryhmähankkeessa me viiden yrittäjän kesken rakennettiin yhteistyötä ja yhteistä brändiä, tehtiin esitettä ja luotiin Hiitolanjoki Flowta.

Hankkeen myötä rakentui yhteistyöverkosto, jossa paikallinen pitopalvelun kautta B&B Hiitolanjoelle tuodaan ruuat, asiakkaat voivat vuokrata polkupyöriä sekä muita välineitä Simmekseltä, Annen mies hoitaa taksiyrityksensä kautta asiakkaiden kuljetukset ja Retuperä Reloud tuottaa luontoläheisiä ohjelmapalveluja. Anne on ollut tyytyväinen hankkeen tulokseen ja suosittelee hanketoimintaa myös muille yrittäjille.

- Kannattaa hyödyntää hankerahoituksia oman toiminnan kehittämiseen. Oon ollut nyt parissa hankkeessa mukana ja aina niistä on jäänyt jotakin käteen.

KEHYn palvelut ovat muutenkin Annelle tuttuja. Erityisesti hän kehuu KEHYn Startti yrittäjyyteen –infoja  sekä yritysneuvojien käytännönläheistä apua ja tukea. Hän kertoo saaneensa aina apua, sitä kysyttyään.

Tulevaisuuden näkymät ovat Annen mukaan hyvät.

- Miullahan on kaksi yritystä. Miulla on toiminimi sekä osakeyhtiö, FunctionApp Oy, jossa mie kehitän mobiilipalvelua henkilöille joilla on arjen hallinta haasteita. Nämähän sinänsä limittyy ja lomittuu toisiinsa, kun näissä on osittain samoja asiakasryhmiä keiden kanssa työskennellään. Asiat etenee, ja mahdollisuuksia on paljon jopa kansainvälistymiselle, Anne kertoo.

Tutustu Nyt Ratkes ja B&B Hiitolanjoen palveluihin osoitteista

neuropsykiatrinenvalmentaja.fi  bbhiitolanjoki.fi