Antti Oravuo
antti.oravuo(at)kehy.fi
puh 040 721 1310
Toimitusjohtaja
Luonnonläheisiä matkailupalveluita kestävän kehityksen periaatteilla ja luontoa kunnioittaen, tuottavat yrittäjät ovat halunneet yhdistää voimansa ja lähteä kehittämään yhdessä vastuullisia matkailupaketteja sekä kotimaan matkailijoille että ulkomailta tuleville turisteille. Matkailupaketeilla on tarkoitus perehdyttää Saimaan ja Vuoksen alueen luonnon rikkauteen ja monimuotoisuuteen, jättämättä kuitenkaan pysyviä jälkiä ihmisen toiminnasta luontoon. Matkailupaketteja halutaan ideoida tarjoten elämyksiä asiakkaille, mutta myös jakaen tietoa vastuullisesta toiminnasta ja liikkumisesta luonnossa. Hankkeessa brändätään kestävän kehityksen mukaista matkailua. Yritysten arvot ja toiminta noudattavat toimintatapoja, joissa toiminnan keskiössä on luonto ja sen säilyttäminen. Tämän esille tuominen ja markkinointi asiakkaille saa vastuulliset asiakkaat miettimään valintojaan entistä tarkemmin ja kiinnittämään huomiota ympäristöasioihin matkailussa entistä paremmin.
Tämä yritysryhmähanke on saanut rahoitusta Kaakkois-Suomen Elyltä ja Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:ltä Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta 2014-2020. Hankkeessa on mukana kolme matkailupalveluita tuottavaa yritystä, Discover Saimaa / Tarude, MK produktions/ MS Emma ja Vuoksen Lautturi Oy/ Vuoksen kalastuspuisto. Hanketta hallinnoi seudullinen elinkeinoyhtiö Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy.
Yhteyshenkilö: Miia Ruohio, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy
Hankkeen päätavoitteena on luoda toimijariippumaton toimintamalli, joka auttaa vastaamaan Etelä-Karjalassa toimivien pk- yritysten kasvu- ja kehittämishaasteisiin, osaamistarpeen nopealla muotoilulla, osaamistarpeen ja osaajan yhdistämisellä osana yrityksen liiketoiminnan strategiaa.
TalentHUB Etelä-Karjala toimintamallissa toimitaan yhdessä niin, että yritysten on helpompaa hyödyntää kansainvälisiä osaajia liiketoiminnan kasvussa ja kehityksessä. Tavoitteiden toteutuminen painottuu erityisesti markkinointiviestinnällisiin toimenpiteisiin, yrityskentälle jalkautumiseen sekä yrityksille käytännön apuun kv-osaajan palkkaamiseen.
Hankkeen päätulos parantaa Etelä-Karjalassa toimivien yrityksien mahdollisuuksia voida houkutella ja rekrytoida uusia osaajia, kasvaa ja kehittyä maakunnassa sekä luoda uusia osaamispohjaisia työpaikkoja maakuntaan.
Hankkeen hallinnoijana toimii LAB Ammattikorkeakoulu Oy ja osatoteuttajina Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy
Yhteyshenkilö: Miia Ruohio Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy
RoboCamp –hankkeen päätavoitteena on tuottaa kilpailukykyä Etelä-Karjalan alueen yrityksille etsimällä uusia innovatiivisia tapoja soveltaa robotiikkaa ja ohjelmistorobotiikkaa yhdessä yritysten, alueellisen kehitysyhtiön ja oppilaitosten kanssa.
Hankkeen osatavoitteet ovat:
RoboCamp –hankkeen varsinaisena kohderyhmänä ovat toimialasta riippumatta Etelä-Karjalan alueen pk-yritykset ja niiden henkilökunta. Lisäksi kohderyhminä ovat Etelä-Karjalan alueen oppilaitokset, niiden opiskelijat ja henkilöstö.
Hanketta koordinoi Saimaan ammattiopisto Sampo. Saimaan ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT, Etelä-Karjalan kesäyliopisto ja Imatran Seudun Kehitysyhtiö KEHY ovat osatoteuttajina. Hanketta rahoittaa Uudenmaan liitto ja Euroopan aluekehitysrahasto.
Yhteyshenkilö: yritysasiantuntija Sven Langbein, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy
Hankkeen nettisivuilla on ajankohtaista tietoa hankkeen etenemisestä.
Tavoitteena on uudistaa kaupunkirakentamisen työmenetelmiä, luoda uusia rakennusteollisuuden vientituotteita, käynnistää rikastushiekan käsittelylaitoksen investoinnin esisuunnittelu sekä edistää kaupunkirakentamisen ympäristöystävällisyyttä, esteettisyyttä sekä työllisyyttä.
Hankkeessa hyödynnetään alueen metsäteollisuusyritysten sivuvirtoja sekä Nordkalkin rikastushiekkaa betonia korvaavien geopolymeerien tuotannossa. Sementin valmistus aiheuttaa 7 % koko maailman hiilidioksidipäästöistä. Kiertotaloutta ja uudenlaisia valmistusmateriaaleja hyödyntämällä voidaan alentaa merkittävästi ilmastopäästöjä. Hankkeessa tavoitellaan alueellista innovatiivista kokeilua mm. kehittämällä 3D-tulostusteknologiaa sekä uutta betonia korvaavaa geokomposiittimateriaalia. Tällä yhdistelmällä voidaan tulostaa vähähiilisempiä ratkaisuja mm. rakennusteollisuuteen.
Uusi teknologia tulee mahdollistamaan esimerkiksi pyöreiden muotojen tulostuksen sekä monipuolisen kaupunkikuvan rakentamisen. Rakentamisessa ei tarvittaisi enää muotteja, mikä säästäisi materiaalikustannuksia, henkilöresursseja sekä aikaa.
Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 4,3 M €, josta EU-rahoituksella katetaan 80 %. Etelä-Karjalasta koottavan yritys- ja kuntarahoituksen määrä on 860 000 €. Omarahoitukseen osallistuvat mm. maakunnassa toimivat metsäteollisuusyritykset (UPM-kymmene Oyj, MetsäGroup ja Stora Enso International Oy), Outotec (Finland) Oy, Nordkalk Oy sekä Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy. Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu tuottavat eri työpaketeissa tarvittavaa asiantuntijatietoa. Hankkeen pääkoordinaattorina toimii Lappeenrannan kaupunki.
FIMATEC Finnish Intelligent Module Apartments Oy, jäljempänä FIMATEC Oy, kehittää 3D-tulostusteknologiaa. Hankkeeseen sisältyy myös pilottikohteiden 3D-tulostaminen, joka voi olla esim. esteettisten meluaitojen ja keskustojen viihtyvyyttä lisäävien rakenteiden tulostaminen tai myöhemmin täsmennettävän kohteen rakentaminen.
Imatran Seudun Kehitysyhtiön hallituksen päätös UIR-hankkeeseen osallistumisesta
Yhteyshenkilö
Suomi on saanut maailmalla paljon positiivista julkisuutta matkailukohteena. Matkailijat arvostavat Suomessa erityisesti luontoa, puhtautta ja turvallisuutta. Matkailutrendeistä juuri luontomatkailu ja hyvinvointimatkailu kasvavat voimakkaimmin. Yritysryhmähankkeella rakennetaan eri toimijoiden keskinäistä yhteistyötä sekä luodaan yritysryhmä ja -verkosto toimintamalleineen. Hankkeessa yrittäjillä on yhteiset tavoitteet ja päämäärä, joihin kuuluu yritysverkoston rakentamisen lisäksi mm. matkailupalvelujen kehittäminen, tuotteiden testaaminen.
Yritysryhmähankkeessa on mukana neljä matkailupalveluyritystä (TaigaSaimaa Oy, Kulttuuripalvelu Kaiku Ky, BestGuest Finland osk ja Tmi Traditionaali). Hankkeella luodaan vapaamuotoinen yritysryhmä ja -verkosto toimintamalleineen ja tuotetaan uusia matkailupalveluita Saimaalle ja Etelä-Karjalan maakuntaan. Matkailupalvelut perustuvat alueen luontoon ja paikalliskulttuuriin. Hankkeessa tuotetaan myös markkinointimateriaaleja yritysverkostolle sekä toteutetaan yhteisiä markkinointitoimenpiteitä, jotka suunnataan ensisijaisesti ulkomaan markkinointiin, mutta myös kotimaahan. Hanketta hallinnoi Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy.
Yhteyshenkilö: Miia Ruohio Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy
Toimitusjohtaja
Projektipäällikkö
Aloittavan ja toimivan yrityksen neuvonta, sosiaali- ja terveysalat
Yrityspalvelut, startup-yritykset ja sijoittumispalvelut, asiantuntijaverkosto