Virkkukoukkunen

Virkkukoukkunen

Yksi Imatran ihmeistä on v.  1993 perustettu Virkkukoukkunen, joka on sen perustajan ja toimitusjohtajan Tiina Kärkkään luomus. Virkkukoukkusen tavoitteena on värittää maailma hauskoilla käsinpiirretyillä tuotteilla ja yrityksen nimi viittaa sekä Tiinan rakastamaan virkkaukseen että tuotteiden pirtsakkuuteen. Tuotteet ovat myös sangen koukuttavia! Virkkukoukkusen tuotteista suurin osa tehdään yrityksen työhuoneella Imatralla eikä tekemisessä käytetä sapluunaa. Liikkeessä myydään myös monenmoista muuta mielenkiintoista sisustus- ja lahjatavaraa.

Virkkukoukkusen toimitusjohtaja Tiina Kärkäs valmistui Lappeenrannan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta artesaaniksi vuonna 1992. Ensimmäisen Koukkusen hän perusti jo kouluaikoina vanhempiensa eteiseen ja valmistumista seuraavana vuonna pykättiin pystyyn virallinen yritys. Värikäs ja nauravainen Tiina saa elää unelmaansa tehden työtä jota rakastaa, sillä juuri Tiinan käsialaa ovat kaikki Koukkusen piirretyt ja maalatut ihanan iloiset tuotteet. Tirehtööri on hilpakka persoona, jonka mielikuvituksella ei näytä olevan rajoja laisinkaan! Tiina on kysytty luennoitsija monenlaisiin yritystilaisuuksiin ja -seminaareihin ja valloittavana persoonana hän luo uskoa yrittämiseen. Imatran Seudun Kehitysyhtiö palkitsi 30-vuotisjuhlissaan Tiina Kärkkään esimerkillisenä yrittäjänä, joka käsityöalan yrittäjänä on innovatiivisuudellaan saavuttanut suuren yleisön suosion ja kasvattanut liiketoimintaansa kehittämällä tuotteita ja tekemällä oikeita strategisia ratkaisuja. Yritys tuo hyvin esille etelä-karjalaisuutta, tuotteet ovat uniikkia ja massatuotantoa ja yritys on löytänyt paikkansa markkinoilla.

Marraskuussa 2010 Virkkukoukkunen muutti nykyisin isompiin tiloihin ja myös asiakkaat innostuivat tästä kovasti. Yrityksen facebookissa kommentoitiin mm. näin: "Ihan mahtava liike, tuntu heti ulkoa astuttaessa, että tuli mukaan johonkin ihanaan satuun!", "Hitsi vieköön! Onpa upean näköistä!! Tosi kiva, kun tavarat pääsee nyt hienosti esille", " Ihana putiikki", "Hyvä työ, kyl työ ootte ollu ahkerii!”

Tiinan lisäksi Virkkukoukkusessa työskentelee 4 vakituista työntekijää ja lisäksi kesälomansijaisia. Virkkukoukkunen satsaa työntekijöihinsä ja yrityksessä vallitsee erinomainen työilmapiiri.

Virkkukoukkusessa kehitellään koko ajan uutta. V. 2015 avattiin uusi verkkokauppa ja kauppa käy! Yrityksellä on useita jälleenmyyjiä ja tuotteet ovat löytäneet sijansa myös ketjuliikkeissä, viimeisimmäksi Virkkukoukkusen värityskirja S-ketjussa.

Tiina Kärkkään sanoin: Iloinen matka jatkuu, kohti uusia seikkailuja!