The Voima - liikunta- ja hyvinvointikeskus

The Voima - liikunta- ja hyvinvointikeskus

"Urheilu ja liikunta ovat aina kuuluneet elämäämme", kertovat Liikunta- ja hyvinvointikeskus The Voiman yrittäjät Noora Kähkönen, Suvi Korhonen ja Tiina Naukkarinen. Noora ja Suvi ovat tehneet liikunnan parissa töitä jo vuosia, Tiina puolestaan teki töitä tarjoilijana ja viimeiset 5 vuotta sosionomina mutta liikunta on aina ollut hänelle rakas harrastus.

Kipinä omaan yritykseen syntyi reilu puolitoista vuotta sitten, kun Noora Kähkönen ja Suvi Korhonen huomasivat yhteistyön sujuvan mallikkaasti.  "Idea syntyi, tila löytyi ja tuli fiilis siitä, että tämä on meidän juttu", nauravat Noora ja Suvi. Mukaan houkuteltiin vielä Tiina, jolle yrittäjäksi ryhtyminen oli hyppy tuntemattomaan. "Piti vähän aikaa miettiä, uskallanko lähteä vakituisesta työstä mutta onneksi uskoa riitti", muistelee Tiina.

The Voiman avajaiset olivat 28.2.2015 mutta avajaisia ennen työmäärä tilan kunnostamisessa oli valtava. "Teimme nykyisistä tiloista Kertatalossa vuokrasopimuksen joulun aikoihin 2014 ja sen jälkeen oli rakennettava sali –tyhjästä", kertovat yrittäjänaiset. "Paljon oli epäilijöitä mutta usko itseen oli hirmuinen. Teimme itse niin paljon kuin pystyimme, perheet olivat mukana samoin mittava talkooporukka."

The Voimasta löytyy kuntosali, monipuolista ryhmäliikuntaa, joogastudio, akrobatiastudio, CrossFit, auditorio ja saunatilat. Tiloissa toimii myös LempiCafé, joka tarjoaa maidotonta ja gluteenitonta lähi- ja raakaruokaa. The Voimassa järjestetään erilaisia workshopeja, mm. raakaruokakursseja, ilmajoogaa, tankotanssia ja sirkusryhmiä sekä räätälöityjä ohjelmia yrityksille ja ryhmille. Tarjonta on laajaa mutta myös asiakkaat ovat löytäneet The Voiman. "Meidän kolmen lisäksi töissä on 2 täysipäiväistä työntekijää ja 12 extraajaa ja noin 100 ohjattua tuntia viikossa", kertovat yrittäjät. "Liikuntabuumi on valtava ja etenkin tällä hetkellä jooga kerää koko ajan lisää uusia harrastajia. Joogaan meillä on suunnitteilla uutta esim. nettikursseja", kertoo Noora. "Visioita meillä on yllin kyllin ja teemme kaiken aikaa trendihaistelua, mikä seuraavaksi on se ”the juttu”, mikä ihmisiä kiinnostaa",  nauraa Suvi.

The Voiman yrittäjät uskovat verkostoitumisen voimaan. "Pienellä paikkakunnalla on puhallettava yhteen hiileen ja uskottava yhteistyöhön, josta kaikki hyötyvät", miettivät yrittäjät. "Tästä esimerkkinä on mm. ensi kesänä toteutettava sup-lautailutarjonta Varpasaaressa", kertoo Noora. "Myös markkinointi on tärkeää mutta luotamme ns. pehmeisiin keinoihin; tyytyväiset asiakkaat tuovat meille lisää tyytyväisiä asiakkaita. Olemme laittaneet peliin oman ammattitaitomme, osaamisen ja persoonan ja teemme työtämme intohimoisesti", nauravat perfektionisteiksi tunnustautuneet yrittäjät. " Meillä on omat visiomme ja puskemme ne yleensä vaikeuksista huolimatta läpi"

Tulevaisuus näyttää valoisalta ja intoa yrittämiseen riittää. "Teemme tätä työtä rakkaudesta ja hienoa on, että työssä on vapaus kokeilla uusia asioita. Olemme todenneet, että olemme tarpeeksi rohkeita ja hulluja yrittäjiksi, joilla visioita riittää" nauravat Noora, Suvi ja Tiina yhteen ääneen.