EKAS Oy

EKAS Oy - teollisuuteen sähkö- ja automaatioasennuksia tekevä imatralainen yritys

Tämän nuoren yrityksen kasvu on ollut vauhdikasta koko sen 5-vuotisen toiminnan aikana.

Kuvassa vasemmalta alkaen Kehyn toimitusjohtaja Antti Oravuo sekä EKASin johdon assistentti Laura Äikää ja toimitusjohtaja Jari Lievonen

EKAS Oy on perustettu vuonna 2016 ja sen omistaa kuusi imatralaista, (Jari Lievonen, Markku Behm, Riku Behm, Sami Häyhä, Timo Kerkkänen ja Veikko Korvala). Jo kaksi vuotta myöhemmin vuonna 2018 yritys laajeni ja tytäryhtiö EKAS Oy Kouvola perustettiin ja osakkaaksi tuli silloin myös Juho Ruhanen.

Imatran Seudun Kehitysyhtiölle tässä kohtaa iso kiitos avusta yrityksen perustamisessa. Aloittavan yrittäjän kurssilta sai monta hyvää neuvoa ja rohkeutta aloitukseen. Oravuon Antin kanssa tehty liiketoimintasuunnitelma ja rahoituslaskelma auttoivat saamaan pankin ja Finnveran rahoittamaan aloitusta, kertoo EKAS Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Jari Lievonen

Työntekijöitä EKAS Oy:ssä on projekteista riippuen 19–25 ja EKAS Oy Kouvolassa 9–15. Yhtiöiden epävirallinen  liikevaihto ennen tilinpäätöksen valmistumista oli vuonna 2020 EKAS Oy 2,9 miljoonaa euroa ja EKAS Oy Kouvola 1,2 miljoonaa euroa. Yrityksen asiakkaita ovat valtakunnallisesti sellu- ja paperiteollisuus, kemianteollisuus, energiayhtiöt ja konepajateollisuus.

Miltä näyttää tulevaisuus EKAS Oy:ssä?

Tällä hetkellä yritysten työtilanne on koronasta johtuen normaalia heikompi. Tulevaisuuden näkymät ovat kuitenkin hyvät. Kiinnostus meitä kohtaan Etelä- Karjalan ja Kymenlaakson ulkopuolelta on lisääntynyt vuosi vuodelta. Tarkoituksena on kasvaa maltillisesti muutaman prosentin vuosivauhdilla.

Moni Imatran seudulla voimakkaasti viimeisen 10 vuoden aikana kasvanut yritys on ns. nuori yritys ja EKAS Oy on tästä hyvä esimerkki. 

Kasvuun pyritään myös omistajanvaihdoksen jälkeen. On hienoa ja motivoivaa tehdä yhteistyötä tällaisten yritysten ja yrittäjien kanssa, sanoo Imatran Seudun Kehitysyhtiön toimitusjohtaja Antti Oravuo.

Lisätietoja EKAS Oy 

OTA YHTEYTTÄ
ASIANTUNTIJAAMME

Toimitusjohtaja
Antti Oravuo
antti.oravuo(at)kehy.fi
puh 040 721 1310

 

Toimitusjohtaja