Imatran Keilahalli Oy

Kehyn yritysasiantuntija Jari Tamski Imatran Keilahallin yrittäjän Joni Häkkisen kanssa

Imatran Keilahalli Oy

Imatran Keilahallin uudella yrittäjällä Joni Häkkisellä on kokemusta yrittäjänä olemisesta vuodesta 2011. Tuolloin hän perusti Imatralle Nettilasi-nimisen yrityksen, mikä juuri oikeaan aikaan keskittyi nettimyyntiin ja verkkokauppaan. Yritys menestyikin hyvin ja jopa 70% yrityksen myynnistä tapahtui netin kautta ja siten markkina-alueena oli koko Suomi. Suurin osa myynnistä toimitettiinkin muualle kuin Imatran talousalueelle.

Päätös yrityksen myymisestä vahvistui ja vuoden 2019 alussa yrittäjä otti yhteyttä Imatran Seudun Kehitysyhtiö -Kehyyn saadakseen apua prosessin eteenpäin viemiseksi.

- "Kehyltä saatu apu on ollut arvokasta omistajanvaihdoksessa, sillä sinä aikana pystyin itse keskittymään yrityksen arjen pyörittämiseen. Kehyn Jari Tamski hoiti hienosti ja oli apuna aina kun tarvittiin. Jari laittoi yrityksen myynti-ilmoituksenkin Yrityspörssiin."

Huhtikuussa 2019 Nettilasin yrityskaupat saatiin nopeasti päätökseen ja Joni pystyi keskittymään uuden yritystoiminnan käynnistämiseen. 15 vuotta keilailua harrastanut Häkkinen kiinnostui Imatran keilahallista ja sen pyörittämisestä yritysvetoisesti. Imatran Keilailuliitto oli luopumassa toiminnan vetämisestä ja Joni päätti tarttua tilaisuuteen.

- "Se oli hienoa, että Mitra näytti vihreää valoa keilahallin vuokrasopimuksen siirtämisestä liitolta uudelle toimintaa jatkavalle yritykselle!"

Kehyn asiantuntijaverkoston jäseneltä saatiin haastavaan keilahallin liiketoiminnan arvonmääritykseen apua ja sitä kautta saatiin homma nopeasti liikkeelle. Imatran Keilahalli Oy perustettiin Kehyn avulla ja toiminta hallilla käynnistyi yrittäjävetoisena kahden työntekijän voimin 1.8.2019.

Ennen yritystoiminnan käynnistymistä Häkkinen tutustui hallin pyörittämiseen kesän aikana. Toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin kunnostetuissa tiloissa.

Imatran Keilahalli on kilpailutoiminnan vaatimukset täyttävä halli Imatralla. Toiminta on erittäin monipuolista ja hallia käyttävät mm. Eksoten ja Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu -EKLU:n kautta myös erityisryhmät viikoittain.

Junioritoiminnassa aloitti tänä syksynä 25 hengen ryhmä. Valtakunnallisella tasolla suurta arvostusta nauttiva Imatran Keilahalli tarjoaa loistavat puitteet nousta aina maajoukkuetasolle saakka. Tälläkin hetkellä Imatralla harjoittelee maajoukkueryhmässä olevia keilailijoita. Myös naapurikunnista tulee harrastajia ja kilpailevia keilailijoita Imatralle harjoittelemaan erinomaisten olosuhteiden takia.

Keilahallilla on hienot puitteet vaikka saunaillan tai pikkujoulujen viettoon juuri remontoiduissa sauna- ja kokoustiloissa. Hohtokeilaus on suosittua iltaisin ja niitä järjestetäänkin aina asiakkaan pyynnöstä silloin kun ei satu kilpailujen kanssa varaukset päällekkäin.

- "Saimme kesän aikana remontoitua katsomon kilpailuja seuraaville paremmaksi. Keilahallin laitteistossa ennakkohuolto on tärkeää ja radat pidetään kunnossa. Ne tarkastetaan säännöllisesti Suomen Keilailuliiton puolesta, jotta ne täyttävät kilpailuvaatimukset valtakunnallisella tasolla."

Yhteistyö muiden yrittäjien kanssa on tärkeää myös Jonin mielestä ja sitä tehdäänkin koko ajan. Yritykset voivat ostaa mainostilaa keilahallilta edulliseen hintaan ja voivat olla kilpailujen sponsoreina.

- "Se mikä sovitaan, se pitää! Hyvää mainostilaa hallilta kyllä löytyy ja kaikki kilpailut julkaistaan aina livenä verkossa, joten näkyvyyskin on valtakunnallinen."

Kehyn palveluihin Joni Häkkinen on ollut tyytyväinen.

- "Suosittelen lämpimästi! Kehyn toimistolle on helppo yrittäjän mennä, siellä on leppoisa tunnelma, ei tarvitse jännittää ja apua saa aina kun tarvitsee."

Imatran Keilahallin nettisivuilta voit varata itsellesi tai yrityksellesi radat keilaukseen tai vuokrata saunatilat käyttöösi. Hallin kahviossa ja saunatiloissa on anniskeluoikeudet. Kahviossa on maukasta tarjottavaa keilailun lomaan ja saunailtoihin saa ruokaa tilattua kätevästi sitä tarjoavilta paikallisilta yrittäjiltä.

https://www.ibc.fi/