Ohtaniemen Pidot

Ohtaniemen Pidot

Ohtaniemen Pitotilan emännän, keittiömestari Riitta Laitisen työnantajalista on vaikuttava. "Olen ollut kolmen presidenttiparin palveluksessa, Koivistojen, Ahtisaarten ja Halosten" hymyilee Riitta Laitinen. "Kaikki alkoi siitä, kun menin presidenttipari Koivistolle kesätöihin Naantaliin. Pesti oli aika pitkä" nauraa Riitta.

 

Ohtaniemen Pitotila sijaitsee Simpeleellä Rautjärven ja Ruokolahden rajalla Loituman rannalla. Kiemuraisen tien jälkeen eteen avautuu upea maalaismaisema. Maiseman kruunaa hienosti entisöity keltainen hulppean kokoinen maalaistalo, josta talvella nousee savu kolmesta piipusta. "Tämä on sukutila, jo seitsemässä polvessa" kertoo Riitta. "Oma elämäni ja urani oli pääkaupunkiseudulla mutta isän äkillisen menehtymisen vuoksi suunnitelmani muuttuivat. Jäin vuorotteluvapaalle miettimään ratkaisua ja sen tuloksena muutimme mieheni kanssa Ohtaniemeen vakituisesti v. 2010" muistelee Riitta Laitinen. "Talo on remontoitu täysin ja varustettu nykyaikaisella tekniikalla. Sisätiloihin mahtuu ruokailemaan kerralla 50 henkilöä ja kesäaikaan myös ulkotiloja voidaan hyödyntää. Olemme kunnostaneet myös rantasaunan, pihapiirin ja ns. vanhan tuvan, jolle on keksitty monenlaista käyttöä, mm. kesähäiden tanssipaikkana."

Ohtaniemen Pidot on aloittanut toimintaansa pikkuhiljaa ja ensimmäinen iso, julkinen tilaisuus oli tänä keväänä äitienpäivänä, jolloin Ohtaniemessä kävi 80 ruokailijaa. "Laitoimme äitienpäivälounaasta paikallislehteen ilmoituksen mutta muuten emme ole vielä juurikaan markkinoineet" kertoo Riitta Laitinen. "Facebookin ja puskaradion olemme todenneet erinomaisiksi markkinointikanaviksi" lisää Riitta "Ohtaniemessä on kyllä pidetty jo muutamat häät ja syntymäpäivät ja tänä kesänäkin on jo kahdet häät varattu. Lisäksi olemme kestinneet pienempiä ryhmiä ja vierailijoita. Ohtaniemi on paitsi työpaikka, myös koti ja kaikki kävijät ovat vieraitamme."

Riitta Laitinen on aina ollut kiinnostunut ruuanlaitosta ja se vei hänet aikanaan maailmalle. "Aloitin 17-vuotiaana perunankuorijana Kalastajatorpalla ja sen jälkeen olen tehnyt ruokaa sianpääsyltystä diplomaatti-illalliseen" nauraa Riitta. Riitta on tehnyt upean uran paitsi presidenttiparien palveluksessa, myös ulkoministeriössä. "Presidentti Martti Ahtisaaren kehotuksesta hakeuduin v. 1994 Tallinnaan ja v. 2002 Unkariin sekä työskentelin v. 2005-2008 Eu-edustustossa Brysselissä" kertoo Riitta. "Jos en asuisi Ohtaniemessä, asuisin varmasti Budapestissä, sillä Unkari teki minuun lähtemättömän vaikutuksen."

Ohtaniemen tilalla on paljon suunnitelmia tulevaisuuden varalle. "Tälle kesälle (2016) on suunnitelmissa monenlaisia tapahtumia, mm. kylätanssit" kertoo Riitta. "Lisäksi teemme tarvittaessa cateringia mutta mieluusti järjestämme erilaisia pitoja täällä Ohtaniemessä. Suunnitelmissa on myös mahdollisesti lomamökkien rakentaminen Loituman rannalle. Olen kova suunnittelemaan ja yleensä ne suunnitelmat aina myös toteutuvat" nauraa Riitta Laitinen.